Hozzávalók:
Tészta: 6 tojás, 8 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál darált dió, 2 tasak vaníliás cukor, fél tasak sütőpor, fél dl olaj, csipet só
Krém: fél l tej, 1 tasak tejszín vagy vanília ízű pudingpor, 3 evőkanál kapucsínópor, 3 evőkanál cukor, 25 dkg Ráma margarin, 20 dkg cukor
A díszítéshez: reszelt csoki (kapucsínópor, tortadara)
Elkészítése: a tojások sárgáját a fele cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral és az olajjal habosra kavarom. A fehérjét a maradék cukorral és a csipet sóval kemény habbá vertem. Óvatosan a sárgájába forgatom és kanalanként hozzákevertem a lisztet és a diót. A masszát kikent, lisztezett tepsibe öntöm és előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütöm.
A pudingport összekeverem a cukorral meg a kapucsínó porral és a tejben felfőzöm, kihűtöm. A Rámát kihabosítom a cukorral, majd hozzáadom a kihűlt pudingot és jól kikeverem. A kihűlt diós tésztára rákenem a krémet és megszórom reszelt csokival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése