"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2020/12/07

Apró sós kifli

 Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 1 tasak szalalkáli, 1 kocka (25 dkg) Ráma vagy Liga margarin, 1 kis pohár (2 dl) tejföl, 1 jó kávéskanálnyi só, 10 dkg reszelt sajt, 1 egész tojás

A hozzávalókat összedolgozom. kinyújtom és formával kiflikre szaggatom (vagy kerek kiszúróval kis félholdakra). Lekenem egy felvert tojással, megszórom köménymaggal, szezámmaggal vagy sajttal. Előmelegített sütőben sütöm. Sokáig eltartható (már ha marad belőle).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése