"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2020/09/08

Egyenleves

 Mottó: 'Egyen Egyenlevest!' by Edó ☺

Íme a recept: 

Hozzávalók: 3 nagy fej, vagy 4 közepes fej vöröshagyma, kb. 6 db sárgarépa, kb. 4 db fehérrépa, zeller ízlés szerint, 1 nagy fej karalábé, 1 nagy vagy 2 közepes krumpli, olaj, só, ételízesítő, víz. 

Elkészítése: a hagymát apróra (!) vágom, majd az olajon és kevés vízen elkezdem párolni. Közben apróra vágom a többi hozzávalót (a zellert és a karalábét nagyobbra), majd a hagymához öntöm, és kevés vízzel összekeverve tovább párolom; sót, ételízesítőt teszek bele és kis idő múlva felengedem  vízzel, azután várom, hogy mikor lesz már készen?? 

Ez csak az alapleves, most már tudom, hogy legközelebb mit kell feltétlen beletennem: brokkolit. 

(Ízlés szerint egyéb zöldségeket is lehet hozzáadni: a lényeg, hogy ehető legyen!) 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése