"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥
2020/06/22
Finom sajtos rúd
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 evőkanál só
30 dkg Liga margarin
25 dkg reszelt trappista sajt
6 evőkanál.tejföl
+ a lekenéshez tojássárgája
Elkészítés:
A sóval elkevert lisztben elmorzsolom a margarint. Hozzáadom a reszelt sajt felét, a tejfölt és az egészet összegyúrom. A tésztát kb. fél cm vastagra nyújtom, lekenem tojássárgájával, megszórom a maradék reszelt sajttal, majd derelyevágóval ujjnyi széles és hosszú csíkokra vágom. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütöm.
Fele sajttal is készíthető, akkor a tojással lekent tésztára szezám vagy köménymagot szórok.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése