"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2020/04/24

Tepsiben sült rántotthús


A "vastagabb" húsokat (karaj, tarja, filézett csirkecomb, esetleg a pulykamell) klopfolás után beáztatjuk fokhagymás tejbe minimum 1-2 órára, de még jobb, ha egész éjszakára, így biztosan jó puha lesz. A csirkemellet nem szükséges tejbe áztatni, mert hamar megpuhul.
Miután kivettük a tejből a hússzeleteket, lecsöpögtetjük, sózzuk és a szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa).
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kevés olajat öntünk, a bepanírozott hússzeleteket rásorakoztatjuk és a felületüket is megkenjük olajjal.
180-200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Félidőben (10-15 perc) 1x megfordítjuk.
Ha nem áztatjuk tejbe a hússzeleteket, akkor a sütést először alufólia alatt végezzük, azt csak akkor vegyük le, amikor átfordítjuk a szeleteket. A sütési idő így nőhet.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése