"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2020/04/24

Krumplisaláta gazdagon

Hozzávalók:
60 dkg krumpli
1 tojás
15 dkg maradék sülthús vagy 1 pár virsli
1 nagyobb fej lila vagy vöröshagyma
3 dl tejföl
4 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
ízlés szerint só, bors

A krumplit meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk, és bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Héjában főtt krumplit is használhatunk. A megtisztított hagymát felkockázzuk. A tojást keményre főzzük, megpucoljuk és apróra vágjuk. A sülthús maradékot felcsíkozzuk, illetve a virslit megfőzzük és felkarikázzuk. A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, sóval és borssal.

Ha minden hozzávaló kihűlt, akkor összekeverjük őket a hagymával és jól összeforgatjuk a tejfölös krémmel. Kóstolás után szükség szerint még után ízesíthetjük.
Lefedve pár órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Nagyon laktató, így magában is remek ebéd vagy vacsora, de sültek mellé köretként is kínálhatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése