Hozzávalók
a tésztához
4 db tojás
6 evőkanál hideg víz
10 evőkanál finomliszt
fél tasak sütőpor
10 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 csapott evőkanál porcukor
A mázhoz
15 dkg cukrozatlan kakaópor
12 dkg cukor
3 dl forró víz
25 dkg margarin
20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
Vizes piskótát sütünk: először szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a hideg vízzel és a porcukorral habosra verjük. Kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, közben folyamatosan keverjük. Ha kifehéredett, akkor egyenkét hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Utoljára belekeverjük a sütőporral átszitált lisztet.
Sütőpapírral kibélelt nagyméretű tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben, 170 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Amíg sül a piskóta, elkészítjük hozzá a mázat: a kakaót, a cukrot és a forró vizet összekeverjük, beledaraboljuk a margarint és lassú tűzön addig melegítjük, míg teljesen el nem olvad benne.
Egy kistálkába kiöntjük a kókuszreszeléket.
A kihűlt piskótát felkockázzuk és villára szúrva minden oldalát beleforgatjuk a csokimázba, utána pedig a kókuszba.
"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése