"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2020/02/27

Hunyadi tekercs

Hozzávalók
8 szelet csirkemell (vagy sertéskaraj)
2 nagy csomag szeletelt bacon szalonna
3 csomag szeletelt trappista sajt (vagy 25 dkg reszelt sajt)
2 csomag szeletelt sonka
4 db csemege vagy kovászos uborka

Elkészítés
A hússzeleteket kiklopfoltam sóval, borssal fűszereztem.

Egy nagy darab alufóliát ketté hajtottam, akkora tálcára tettem, mint a tepsi.
Rárakosgattam a bacon szeleteket, hogy fedjék egymást. Erre raktam a hús szeleteket.
Következett a szeletelt sajt fele, arra a sonka, majd ismét egy réteg sajt. A szélére raktam az uborkákat és az alufólia segítségével jó szorosan feltekertem, a fólia két végét erősen összenyomkodtam. A befóliázott tekercset tepsibe raktam és előmelegített sütőben, közepesnél kicsit alacsonyabb hőfokon kb 40 percig sütöttem. Ekkor kibontottam a fóliát és még addig (kb 5 percig) sütöttem, amíg a bacon is megpirult. Langyosra hűlve szépen lehetett szeletelni. Frissen, petrezselymes burgonya/rizs és párolt zöldség körettel, de hidegen, vékonyra szelve is nagyon finom.
Uborka helyett tölthetjük ízlés szerint, illetve ami épp van: kolbásszal, főtt tojással, brokkolival, sárgarépával, gombával, májjal stb, persze akkor már nem Hunyadi tekercs :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése