"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2019/11/08

Mexikói töltött csirkemell (sertéskaraj)

Hozzávalók:
8 szelet csirkemell (vagy sertéskaraj)
25 dkg mexikói zöldségkeverék
15 dkg reszelt sajt
10 dkg puha vaj
1 tojás

bors
olaj vagy vaj a sütéshez

Elkészítése:
A csirkemell vagy karaj szeleteket kiklopfoljuk (utóbbit vékonyabbra), sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni egy kicsit. Addig elkészítjük a tölteléket. Kevés sós vízben megpároljuk a zöldségkeveréket, leszűrjük és kihűtjük. Ha kihűlt a zöldség, hozzákeverjük a reszelt sajtot a puha vajat és végül a felvert tojást. Minden hússzelet közepére tölteléket kanalazunk és szorosan feltekerjük . A tekercsek végeit fogpiszkálóval összetűzzük, majd olajon vagy vajon (többször átforgatva) megsütjük. Langyosra hűlve szeleteljük. Petrezselymes krumplival tálaljuk.
Készíthetjük rántva is, akkor a megtűzött tekercseket bepanírozzuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, és olajban pirosra sütjük. Ha kihűlt, ferdén ketté vágjuk őket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése