"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2019/11/06

Kipróbált csokimáz receptek


I.
hozzávalók:
4 dkg (1 tasak) étcsokoládés pudingpor, 1 evőkanál kakaópor, 8 dkg porcukor, 8 dkg margarin, 
1-2 evőkanál tej
A hozzávalókat gőz fölött!! összemelegítjük, majd a süteményt bevonjuk vele.

II.
hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé, 1 dl szobahőmérsékletű habtejszín
A tejszínt addig melegítjük, amíg éppen hogy el nem kezd forrni, majd a kockákra tördelt csokoládéra öntjük, 2 percig állni hagyjuk, utána fényesre kavarjuk. Sütemény vagy torta tetejére is egyaránt jó. Ha a mennyiség kevés, az adagot arányosan lehet növelni.

III.
hozzávalók:
4 evőkanál víz, 4 evőkanál kakaópor, 6 evőkanál cukor, késhegynyi vaj
A hozzávalókat összeolvasztjuk, hagyjuk egy picit sűrűsödni és még forrón rákenjük a süteményre.
Ez 1 közepes tepsinyi süteményre (pl mézeskrémesre) elegendő adag.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése