"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2019/08/27

Grízes szilvás szelet

Hozzávalók:
15 dkg búzadara
15 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 nagy pohár (350 g) tejföl vagy joghurt
3 tojás
fél citrom leve
10 dkg vaj
12 dkg cukor
kb fél kg szilva (tisztán mérve, kimagozva, felezve)
fahéjas cukor

A lisztet, a grízt és a sütőport összekeverjük,
A kicsit megolvasztott vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a citromlét és alaposan kikeverjük.  A lisztes keveréket a tojásos masszához adjuk, jól elkeverjük, majd legalább fél órát pihentetjük, hogy a gríz megszívja magát. Egy közepes (kb. 25x30 cm) tepsit kikenünk/kilisztezünk vagy kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. A gyümölcsöt egyenletesen elosztjuk a tetején, mindegyik szilvára szórunk egy pici fahéjas cukrot és 180 fokon, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Tűpróba!
Fogyasztás előtt is szórhatunk a szeletekre egy kevés fahéjas cukrot.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése