"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2019/01/31

Édes-savanyú csirke gazdagon


Hozzávalók:
fél kg csirkemell felkockázva (most pulykamellből készítettem)
2 evőkanál olaj
1 kisebb vöröshagyma apróra kockázva
1 zacskó mirelit vegyes kínai zöldség
(vagy 1-1 kisebb répa, paradicsom, paprika és 5 dkg gomba kis darabokra vágva)
1 doboz ananászkonzerv a levével együtt
2 evőkanál friss citromlé
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
1 evőkanál kechup
1 evőkanál rizsliszt
1 darabka friss gyömbér lereszelve (vagy 1 kiskanál őrölt gyömbér)

Elkészítése:
A hagymát az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom. Felöntöm egy kevés vízzel és ráöntöm az ananász levét is. Ha félig puha a hús, akkor a zöldségeket és a kockázott ananászt hozzáadom. Közben az ízesítőket összekeverem és a kapott szószt ráöntöm a csirkére és lefedve készre főzöm. Ha túl sűrű, felöntöm még egy kis vízzel. Szükség esetén utóízesítem.
Rizzsel tálalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése