"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/12/05

Zöldséges-tésztás tojáslepény

Hozzávalók:
20 dkg  köret tészta (pl. orsó)
25 dkg húsos szalonna
2 fej hagyma
20 dkg paprika (vegyesen piros, zöld, sárga)
5 tojás
1 pohár tejföl
só, bors
a tálaláshoz bármilyen saláta és tejföl

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd lecsepegtetjük.
Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát és a paprikákat. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és egy nagy serpenyőben megpirítjuk. Rátesszük a fél karikára vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát. Összepirítjuk 4-5 percig, míg a hagyma összeesik. Belekeverjük a megfőtt tésztát, sózzuk, borsozzuk.
A tojásokat felütjük, és a tejföllel kikeverjük. Ráöntjük a szalonnás tésztára, összekeverjük és egy olajjal kikent hőálló tálba öntjük, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb 15-20 percig sütjük. A sütőből kivéve hűtjük egy kicsit, csak utána szeleteljük. Tetszőleges salátával tálaljuk, ha nincs más, szórjunk rá zöld és fekete olivabogyót. Ízlés szerint tejfölt is adhatunk mellé.
(Sarkady Katika receptje)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése