"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/12/12

Túrós kuglóf

Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg margarin
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
késhegynyi só
mazsola

szóráshoz vaníliás porcukor

A túrót krumplinyomón átpaszírozzuk. A sütőport elvegyítjük a liszttel. A puha margarint habosra kavarjuk a cukrokkal és egy pici sóval. Hozzá adjuk a tojásokat, ezzel is jól kikavarjuk, majd felváltva hozzá adagoljuk a túrót és a lisztet. Ízlés szerint keverhetünk bele 5 dkg megmosott, kevés lisztben megforgatott mazsolát is. A tésztát jól összedolgozzuk, majd margarinnal kikent, lisztezett kuglóf formába öntjük. Előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük (gáz 3. fokozat, villany 180 fok).
Langyosra hűlve meghintjük vaníliás porcukorral. Vajjal/lekvárral fogyasztjuk.

saját készítésű ananász lekvárral ettük



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése