"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/10/11

Zabpelyhes sajtostallér

Hozzávalók:

25 dkg túró
2 tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt (vagy apróra darált zabpehely)
1 csapott mokkáskanál só
15 dkg reszelt sajt

A sajt kivételével az összes hozzávalót összenyomkodjuk villával - egy sűrű masszát kapunk.
Ha mégis híg lenne, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennyi általában elég szokott lenni.
Várjunk öt percet, hogy megszívja magát picikét, akkor biztos jó lesz. Addig kibélelünk egy tepsit sütőpapírral és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tepsibe evőkanállal kis halmokat rakunk egymás mellé - hagyjunk köztük kevés helyet. Elegyengetjük, tallér szerűre ellapítjuk őket. Megszórjuk mindet egy kis reszelt sajttal, és mehet a forró sütőbe. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük, de vigyázzunk, ne égessük meg, mert a sajt megkeseredik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése