Hozzávalók
1,5 kg paprika
1,5 kg uborka
1,5 kg hagyma (vagy 75 dkg hagyma + 75 dkg zöldparadicsom, aki szereti)
1,5 kg sárgarépa
1,5 kg káposzta
A zöldségeket gyaluljuk/szeleteljük.
Felöntő lé:
40 dkg cukor
10 dkg só
3 dl 20 %os ecet
1 ek. szalicil (vagy nátrium benzoát)
(még egy pici borkén is mehet bele)
A zöldségekre ezt a levet hidegen ráöntjük és jól összekeverjük. Így áll 1 napot, közben 1-2x átkeverjük és mehet az üvegekbe. Víz nem kell bele, az állás alatt enged pont annyi levet, amennyi kell rá. Nem barnul meg nem puhul meg. Egy savanyúságos vödörre, vagy 2 db 5 literes üveghez elég ez a mennyiség. Persze kisebb, kilós üvegekbe is szétrakható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése