"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/05/31

Pudingos almás pite

Hozzávalók a tésztához: 
45 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 kocka (25 dkg) Ráma margarin
25 dkg cukor
2 dl tej
4 tojás
1 tasak vaníliás cukor

Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg alma
1 tasak vaníliás pudingpor
cukor/méz ízlés szerint
1,5 dl víz
1 tasak vaníliás cukor
őrőlt fahéj és szegfűszeg ízlés szerint (vagy 1 tasak almás sütemény fűszerkeverék)

Először elkészítem a tölteléket: az almát megmosom, meghámozom és lereszelem. Lábosba teszem, öntök rá kb 1,5 dl vizet, mézzel-cukorral, vaníliával, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítem és megpárolom. A végén hozzáadom a kevés vízzel elkevert pudingport és összefőzöm. Félreteszem hűlni. Amíg kihűl, elkészítem a tésztát.
A tojásokat a cukrokkal habosra kavarom, hozzáadom a puha margarint, a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Összedolgozom, ketté veszem. Egyik felét sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom, elosztom rajta a kihűlt almás tölteléket. Erre kerül a maradék tészta. 180 fokra előmelegített sütőben kb 50-60 percig sütöm. Tűpróba! Mikor langyosra hűlt, porcukorral megszórom és kockákra vágva kínálom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése