"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/02/28

Kairói pulykaragu

Hozzávalók:
50 dkg pulykamell (pulykacomb vagy csirkemell is jó)
2 dl főzőtejszín (vagy natúr joghurt)
1 evőkanál étkezési keményítő
fél fej vöröshagyma
10 dkg olivabogyó (lehet zöld, fekete vegyesen)
3 db közepes csemegeuborka

bors
1 evőkanálnyi kókuszolaj

A hagymát felaprítom, az olajon egy kicsit megfonnyasztom. Rárakom a felcsíkozott húst és kevergetve fehéredésig pirítom. Hozzá öntöm az olajbogyó levét és még kb 1 dl vizet. Addig párolom, míg a hús megpuhul. Az olivabogyót és az uborkát felaprítom, hozzáadom a húshoz.
Sóval, borssal ízesítem. Felöntöm a tejszínnel és összeforralom.
Ha túl híg lenne a leve, egy kevés keményítővel sűrítem.
Finom, kellemesen lágy, de erősen olajbogyó ízű ragu.
Tészta vagy rizs körettel fogyasztjuk.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése