"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Sonkás-sajtos sült rizs

Hozzávalók 4 főre:

4 bögre főtt rizs
15 dkg apróra vágott sonka
1 pár felkarikázott virsli
25 dkg főtt vegyes zöldség (répa, borsó, kukorica stb)
2-3 db tojás
1 bögre tej
15 dkg krémsajt
2x10 dkg reszelt sajt

bors

Egy nagyobb tálban a rizst összekeverem 10 dkg reszelt sajttal, az apróra vágott sonkával, a felkarikázott virslivel valamint a főtt zöldségekkel és egy sütőtálba elegyengetem.
A tojást felverem, hozzáadom a krémsajtot és a tejet, sóval, borssal ízesítem és egyenletesen rálocsolom a rizses keverékre. A tetejét megszórom 10 dkg reszelt sajttal és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb 30 percig sütöm.
(a rizs, sonka, főtt virsli és zöldség nálam maradék volt)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése