"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/01/29

Lencsefőzelék

Hozzávalók:
40 dkg lencse
3 dkg zsír
5 dkg liszt
1 fej vöröshagyma

pirospaprika
ecet
cukor
1-2 babérlevél
mustár
1 dl tejföl

A lencsét többször átmossuk és ízlés szerint sózva, pár babérlevéllel, hideg vízbe feltesszük főni.
Közben a zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk a liszttel, zsemleszínűre pirítjuk, majd meghintjük kevés pirospaprikával. Pár kanál hideg vízzel elkeverjük és felengedjük vele a megfőtt lencsét. Kevés ecettel és egy kis cukorral, esetleg egy kiskanál mustárral  ízesítjük és tejfölt keverünk bele. Főtt, füstölt hússal (csülök, tarja, oldalas) vagy sült kolbásszal/virslivel tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése