"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2017/05/08

Noszvaji tárkonyos leves

Hozzávalók:
30 dkg füstölt hús (tarja/sonka), 1 nagy csokor tárkony, 1 teáskanál só, 2 evőkanál ecet, késhegynyi szódabikarbóna.
A levesbetéthez 4 zsemle.
A habaráshoz 2 evőkanál liszt, 1 liter tej, 2 dl tejföl.

A húst apró kockákra vágjuk, és néhány percre langyos vízbe tesszük, hogy kicsit kiázzon. Leveses fazékban vizet melegítünk, ebbe tesszük bele a leszűrt húsdarabkákat. A tárkonyt meleg vízzel leöblítjük, és a leveshez adjuk. Megsózzuk, és legalább egy órán át főzzük.
Közben a zsemléket felkockázzuk, és sütőben aranyló sárgára pirítjuk. Időközben kicsit megrázogatjuk, nehogy leégjen. A habaráshoz a lisztet apránként elkeverjük a tejjel.
Amikor a hús megpuhult, a tárkonyt kivesszük a levesből, belekeverjük a szódabikarbónát, az ecetet, és a tejes habarást. A tejfölt kevés tejjel fellazítva utolsóként adjuk hozzá. Összeforraljuk, és a pirított zsemlekockákkal tálaljuk. Ízörzők

Én a tej+tejföl helyett csak 1 nagy pohár (450 gr) tejfölt használtam, a levesbetét pedig pirított kiflikarika illetve teljes kiörlésű bagett volt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése