"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2017/02/07

Borzas sajtos / Szakállas pogácsa

Hozzávalók a tésztához:
fél kg liszt
1 kocka margarin
2 tojássárgája
3 dl tejföl


A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. 1 óra pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és kisebb pogácsákat szaggatunk belőle. Megkenjük a tojássfehérjével és előmelegített sütőben, közepes tűzön aranysárgára sütjük.

Sajtos krém:
10 dkg reszelt sajtot, 10 dkg lisztet, 2 tojást és egy kávéskanál sót összekeverünk. Felöntjük fél liter tejjel és sűrűre főzzük. A tűzről levéve kihűtjük, majd simára dolgozzuk 10 dkg margarinnal.
Ezt a krémet a kettévágott pogácsák közé kenjük, ki is folyhat az oldalukra és kenhetünk a tetejükre is.
Reszelt sajtban megforgatjuk.

Töltelék másként:
1 kocka Ráma margarint simára/habosra kavarunk 20-25 dkg (2 kis rúd, vagy egy tégely) natur krémsajttal és fél pohár tejföllel, ízlés szerint sózzuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése