"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2017/01/09

Tejszínes-tormás csülök leves

Fél kg vegyes zöldséget (sárgarépa, gyökérzöldség, karalábé, zeller) és 6 db krumplit megtisztítok és hasábokra-kockára vágom.
1 közepes fej vöröshagymát megtisztítok, félbe vágom.
30-40 dkg főtt-füstölt csülökhúst felkockázok, kevés olajon lepirítom. Kiszedem, félreteszem.
A visszamaradt olajban egy kicsit átpirítom a zöldségeket, felöntöm 2 liter vízzel, beleteszem a krumplit és a hagymát, 2-3 babérlevelet, 1 mokkáskanál szemes feketeborsot és sót. Felforralom és majdnem puhára főzöm. Mielőtt kész, 2 dl főzőtejszínt (vagy egy kis pohár tejfölt) simára keverek egy evőkanál liszttel, 3 evőkanál leves lével, egy kávéskanál mustárral és behabarom vele a levest. Teszek bele még egy jó teáskanálnyi erős reszelt tormát és összeforralom.
Friss, puha kenyérrel fogyasztjuk.
Tálalásnál főtt tojás cikkeket is tehetünk bele, nagyon finom lesz tőle.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése