"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2017/01/05

Lencsés-káposztás egytál szilveszteri maradékból

2 pár virslit felkarikázunk, 20-25 dkg főtt-föstölt csülköt (sonkát) felkockázunk és kevés olajon átpirítjuk. Kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt olajban megpirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát. Pirospaprikával megszórjuk, 3 dl vízzel felengedjük. Beleteszünk fél kg, levétől jól kinyomkodott savanyú aprókáposztát, 1-2 babérlevelet, pár szem fekete borsot és puhára főzzük. Ha már kellőképp megpuhult a káposzta, hozzáöntünk 2 doboz lencse konzervet (nem kell leszűrni, mehet bele a leve is) és belerakjuk az előzőleg megpirított virslit és csülköt is. Mivel minden hozzávaló elég sós, ízletes, egyéb fűszerezést nem kíván. Jól összeforraljuk az egészet. Friss kenyérrel, tejföllel fogyasztjuk.Ebbe az egyszerű, de finom ételbe remekül felhasználható a Szilveszterről maradt lencsesaláta, virsli és sült/főtt csülök, sőt, ha van maradék aprókáposztánk kevés lével a töltöttkáposztából, attól még ízletesebb lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése