"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2017/01/06

Kőrösi hájas kifli

Hozzávalók:
1 adaghoz való: 30 dkg sertés háj darálva, 3 db. tojássárgája, csipet só, 2 dl tej, 50 dkg liszt.
Elkészítése: 
A hozzávalókat összegyúrjuk. 1 óra pihentetés után 3 db. cipót készítünk, majd teljesen kerekre nyújtjuk. majd feltekerjük, majd 3-4 cm nagyságúra daraboljuk, majd egyenként kinyújtjuk hosszúkás kifli formára.
Tölteléket rakunk bele: dió, mák, stb. Ezután kifli formába felhajtjuk. sütjük.vaníliás cukorral szórjuk.
Vágó Lászlóné - Nagykőrös - receptje



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése