"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/12/27

Szilvi szezámos-mákos rúdja




Hozzávalók:
40 dkg teljes kiörlésű liszt
40 dkg rétesliszt
1 tasak sütőpor
50 dkg margarin
20 dkg reszelt sajt
2 tojás
10 dkg szemes mák
1,5 (kis)pohár tejföl
2 púpozott teáskanál só
szóráshoz szezámmag

Összekeverjük a kétféle lisztet, a mákot, sót és a sütőport. A keveréket elmorzsoljuk a margarinnal, majd összegyúrjuk a tojások sárgájával, a reszelt sajttal és a tejföllel. A tésztát 4 cipóra osztjuk, egyenként kb fél cm vastagra nyújtjuk, Lekenjük a kicsit felvert tojásfehérjével, megszórjuk szezám maggal és derelye vágóval kb 15 cm hosszú, ujjnyi széles csíkokra daraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (nem kell távol egymástól, inkább csak felfelé nőnek meg a rudacskák), előmelegített sütőben, 180 fokon (gáz 4-es fokozat) arany színűre sütjük. 
A fenti adagból nekem 7 közepes tepsivel lett.
Nagyon-nagyon finom, tényleg abbahagyhatatlan :)
(A receptet Privigyei Szilvitől kaptam, egy kicsit még változtattam rajta - az eredeti recept a neten többfelé megtalálható "Abbahagyhatatlan szezámos-mákos" néven) 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése