"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/12/12

Sólet

Hozzávalók:
1 kg apró szemű tarkabab (átválogatva, megmosva, beáztatva, másnap leszűrve)
2 evőkanál olvasztott libazsír (a sólet mindig libazsírral készül !)
4 fözőkanálnyi grízes líszt
1 jó nagy fej apróra vágott vöröshagyma
3-4 gerezdzd fokhagyma
1-1 kiskanál törött paprika és só

A fenti hozzávalókat egy nagyobb edényben (amit sütőbe is lehet tenni) összekeverjűk, azután teszűnk bele föstőlt liba húst (comb vagy mell) és felöntjük annyi vizzel, amennyi bőven ellepi. Felforraljuk, kőzben többször megkeverjűk. Ha felforrt, belerakunk még pár db (nagyon alaposan megmosott) héjas tojást. Az edényt befedjük és betesszük a sűtőbe. Lassú tűzön addig sütjük, míg a bab és a hús is meg nem puhul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése