"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/12/26

Mézeskrémes

I.
Hozzávalók :
50 dkg liszt , 6 dkg zsír , 15 dkg porcukor , 1 kávéskanál szódabikarbóna , 2 tojás , 4 evőkanál méz  és annyi tejföl , hogy könnyen nyújtható legyen a tészta . Ha kész, 4 részre osztom és közepes méretű (25x30 cm) tepsi hátán egyenként megsütöm. Gyorsan sül !
Krém: 

3 tojássárgáját kikeverek 10 dkg cukorral  és 5 evőkanál liszttel. 6 dl tejben sűrűre főzöm, kiihűtöm.
20 dkg Rámát és 10 dkg porcukrot habosra keverek majd a kihült krémmel összedolgozom
Összeállítás 

1 lapra kenem a krém felét, rá a 2 lap, azt megkenem lekvárral, erre jön a 3 lap, rákenem a krém másik felét és ráteszem a 4. lapot. Csokimázzal lekenem vagy majd szeletelés után porcukrot szitálok a tetejére. Csak másnap szeletelem, amikor már megpuhult a tészta. 


II.
Tészta mint fent, csak 3 lapot sütök nagy gáztepsi hátulján.
Krém:
6 dl tejbe belekeverek 15 dkg grízt, 25 dkg cukrot és 1 tasak vaníliás cukrot - felfőzöm. Ha kihűlt, jól kikeverem 25 dkg vajjal.
Összeállítás: 
első lapra krémet kenek, a másodikat megkenem valamilyen lekvárral és a lekváros felével ráborítom a krémes lapra. A második lap tetejét bekenem krémmel. A harmadik lapot is megkenem lekvárral és ráborítom a krémes lapra. A tetejét bevonom csoki mázzal. Másnap szeletelem.
 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése