"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/11/30

Rántott karfiol és brokkoli kukoricás sörtésztában


Hozzávalók a sörtésztához:
1 doboz (0,5 l) sör
35-40 dkg liszt (fele kukoricaliszt fele sima)
4 tojás
1-2 evőkanál tejföl
só, őrölt fehérbors, fűszerek (őrölt kömény és szerecsendió, kevés fokhagyma krém) ízlés szerint

1-1 közepes fej brokkoli és karfiol
olaj a sütéshez

A zöldségeket megtisztítjuk, rózsákra szedve sós vízben megpároljuk.
A sörtészta hozzávalóit sűrű masszává keverjük.
A brokkoli/karfiol rózsákat lecsöpögtetjük és megmártjuk a sörtésztában majd forró olajban kisütjük.
Rizzsel és tartármártássalfogyasszuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése