"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/04/14

Sonkás-medvehagymás muffin

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma

15 dkg sonka
25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
10+10 dkg reszelt sajt
1-1 mokkáskanál morzsolt bazsalikom és oregánó
fél csmó medvehagyma
1 tojás
1 dl olaj
1 nagy pohár (375 gr) tejföl
só, bors

A felkockázott hagymát és sonkát kevés olajon megpirítjuk.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a felaprított medvehagymával és a fűszernövényekkel, ízlés szerint sóval, borssal. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a maradék olajat, a hagymás sonkát, 10 dkg reszelt sajtot, majd a tojásos masszát összevegyítjük a lisztes keverékkel.
A tésztát belekanalazzuk a kapszlikkal bélelt muffin formákba, megszórjuk a többi reszelt sajttal és előmelegített, forró sütőben megsütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése