"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/02/23

Karamell pudingos almatorta sütés nélkül - babapiskótás, tejmentes


 
Hozzávalók egy 21 cm-es kapcsos tortaformához
2 csomag cukros tetejű babapiskóta
1 kg alma
2 csomag karamell ízű pudingpor
3-4 evőkanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
kevés citromlé
4 dl víz

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral (oldalát és alját is)
Kirakjuk az oldalát és az alját babapiskótával (alulra a hézagokba kisebb-nagyobb tört darabokat is tegyünk). Az oldalára 12 db kell, a piskóták közé rakjunk fahéjas-almás ízű ostyarudacskákat. Nem csak finom, de mutatós is lesz vele a tortánk.
A megtisztított almát lereszeljük és 2 dl vízzel, ízlés szerint cukorral, fahéjjal és citromlével puhára pároljuk A pudinporokat elkeverjük a maradék vízben és az almához öntjük. Sűrűsödésig főzzük.
Az almakrém felét még melegen az alsó piskóta rétegre öntjük. Az almarétegre újabb babapiskótákat rakunk (picit nyomjuk is bele) amitre ráöntjük a pudingos alma másik felét. Szépen elsimítjuk, kihűtjük és hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon. Díszítésnek felverünk egy kis doboz növényi tejszínt (egy habfixálót is tehetünk még bele, hogy minél keményebb legyen) és vastagon az almára simítjuk. Csoki szívekkel díszítjük (vagy csoki reszeléket, tortadarát szórunk rá)

Miután kivesszük a tortaformából, szépen lehet szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése