"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/01/13

Sajtos-zöldséges-bacon-ös csirkemell őzgerincben

Hozzávalók 2 őzgerinc formához:

2 csirkemell filé
2 csomag szeletelt bacon
6 tojás
1 csomag mirelit franciasaláta
20 dkg reszelt sajt (fele füstölt is lehet)
1 közepes fej vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem
liszt
tejföl
só, bors, majoranna, egyébb fűszer ízlés szerint

Elkészítés:
A zöldséget nem túl puhára előfőzzük, A felkockázott vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük.
A csíkokra vágott csirkemellet egy nagyobb tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis majorannát, ízlés szerinti fűszereket, belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet is rászorjuk. Hozzátesszük a hagymát, az előfőzött zöldségeket, a reszelt sajt felét.
A tojásokat picit megsózzuk, kevés liszttel felverjük és ráöntjük a húsos-zöldséges keverékre és lazán, de alaposan összeforgatjuk az egészet.
2 őzgerinc formát kibélelünk baconnal, úgy, hogy a szalonna szeletek fedjék egymást és túl lógjanak a forma szélén (két formát tegyük előtte egy tepsibe). Belöntjük a masszát, és ráhajtjuk a szalonna szeletek végeit. Megkenjük tejföllel, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és közepes lángon (gáz 5-ös fokozat) pirosra sütjük.
Szeletelés előtt hűtsük ki egy kicsit.
Nem csak frissen, de hidegen szeletelve, valamilyen salátával isnagyon finom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése