"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/01/30

Hawaii tészta




Egy evőkanálnyi vajon összepirítunk 25 dkg csíkokra vágott sonkát és egy kisebb fej, felkockázott hagymát. Ráöntünk egy doboz jól lecsöpögtetett ananász konzervet. Ezzel is pirítjuk kicsit.
Egy kis pohár tejfölt, 2 evőkanál lisztet és az ananász levét simára keverjük és a gyümölcsös sonkára öntjük. Kevergetve átforraljuk. Bármilyen köret tészta jó hozzá. Semmilyen fűszer, még só sem kell bele. A sonkától és az ananásztól pont annyira sós és édes, amennyire szükséges. Gyors, egyszerű és nagyon finom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése