"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2015/11/05

Párolt lilahagymás padlizsánkrém

Hozzávalók:2 nagyobb padlizsán
2 nagy fej fej lilahagyma (a padlizsán jó sok hagymát elbír)
4 gerezd fokhagyma
olaj
2-3 nagy evőkanál majonéz
ízlés szerint só, bors

A két fej hagymát apróra vágom, serpenyőben, kevés olajon üvegesre párolom, majd kiszedem egy mélyebb tálba. A visszamaradt olajon  a meghámozott, felaprított padlizsánt is megpirítom/dinsztelem, közben sózom.
Összekeverem a tálban lévő párolt hagymával, a belenyomott fokhagyma gerezdekkel, pár kanál majonézzel és jól kikavarom, közben ízlés szerint adok hozzá sót és borsot. A padlizsánkrém lelke a sok kavarás, szánjunk rá időt, közben adjunk hozzá még egy kis olajat, ettől szépen kifehéredik.
Természetesen készíthetjük sütőben sütött, lehéjazott, kis fa bárddal összevágott padlizsánból is.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése