"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2015/10/16

Paraszt tokány

3 személyre:
Két nagy szelet kenyeret ujjnyi darabkákra felcsíkozunk (a héját vágjuk le).
Egy jó nagy serpenyőben, kevés olajon átpirítjuk a kenyérdarabkákat, kiszedjük és félre tesszük.
4 tojást felverünk, teszünk bele vegetát és egy kevés összeaprított (szárított) metélőhagymát. Tojáslepényt sütünk belőle. Ha kicsit meghűlt, felcsíkozzuk és ezt is félre tesszük.
10 dkg szalonnát és 15 dkg sonkát vékony csíkokra vágunk. A nagy serpenyőben kicsit kiolvasztjuk a szalonnát, hozzá adjuk a sonkát és két fej hagymát, amit félbe vágva vékonyra feldaraboltunk. Megsózzuk, összesütjük, közben öntünk alá egy kevés fehér bort is (kb. fél decinyit). Mikor ízlésünk szerint megpirult a szalonna, sonka, hagyma, hozzátesszük a felcsíkozott tojáslepényt, végül a kenyér csíkokkal is összeforgatjuk at egészet. Friss paprikával, paradicsommal és sajttal (vagy bármilyen salátával) tálaljuk. Tetejére tegyünk pár kanál tejfölt is.


Nagyon ízletes, kiadós, nem fogyókúrás ! egytálétel. Reggelire, ebédre, vagy vacsorára is kiváló.
Az eredeti receptet Gasztropajti blogjában találtam. Köszönet érte :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése