"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2015/08/24

Kókuszos túrórudis/piskótatalléros muffin

Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg cukor
1 sütőpor
1 evőkanál keserű kakaópor
2 tojás
egy kis doboz (200 gr-os) főzőtejszín
fél dl olaj
1 tábla étcsoki
kókusz a díszítéshez
1 csomag töltött (epres/barackos) túrórudi

Elkészítése: a szilárd hozzávalókat a cukor és a kakaópor kivételével egy tálban összekeverjük.
A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral és az olajjal, hozzáöntjük a tejszínt, belekeverjük a lisztes keveréket. Ketté osztjuk, az egyik felébe belekavarjuk a kakaót.
A kikent muffinformákba/kapszlikba először a kakaós tésztából teszünk egy kanálnyit. Ebbe beleállítunk egy túrórudi darabot és rárakunk egy kanálnyit a fehér tésztából. Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokival bevonjuk és egy kevés kókuszreszeléket szórunk a tetejére.
Túrórudi helyett használhatunk piskótatallért, azzal is nagyon mutatós és finom.
Túrórudi vagy piskótatallér híján tegyünk a tésztába meggyet, azzal is finom.
Piskótatalléros-lekváros muffin receptje


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése