"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2015/02/16

Gesztenyés szelet / Gesztenyés krémes / Habos gesztenyés kocka (sütés nélküli)



Hozzávalók a "tésztához" :
2 kisebb csomag gesztenyemassza (2x20 dkg)
1 csomag omlós kakaós keksz (18-20 dkg)
8-10 dkg vaj vagy Ráma
pici rum vagy aroma (ez el is hagyható, ha van rum a gesztenyemasszában)
5-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
kevés tej

A fagyasztott gesztenyemasszát kiolvasztjuk. A kekszet ledaráljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Tejből éppen csak annyit adjunk hozzá, hogy formálható legyen. A masszát közepes tepsibe vagy szögletes tálba nyomkodjuk/simítjuk.

Krém:
2 csomag vaníliás pudingport a szokásos módon (de csak 2 evőkanál cukorral) megfőzünk.
20 dkg vajat, ízlés szerint (ki milyen édesen szereti) 15-20 dkg porcukrot és 1 csomag vaníliáscukrot habosra kavarunk, majd apránként hozzákeverjük a kihült pudingot.
Ezt a vaníliás krémet a tepsiben lévő gesztenyés alapra kenjük.

Egy nagyobb doboz (5 dl) habtejszínt, 1 evőkanál porcukrot és 2 csomag habfixálót kemény habbá verünk és rásimítjuk a vaníliás krémre.

Tetejére ét vagy tejcsokit, esetleg gesztenyemasszát reszelünk.
1-2 órára tegyük hűtőbe, utána szépen szeletelhető.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése