"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2014/12/08

Almás-hagymás savanyú káposzta Adventre, Karácsonyra, Szilveszterre

Hozzávalók:
1 kg savanyú aprókáposzta
4  nagyobb alma
3 közepes fej hagyma
olaj
méz
só, bors, őrölt kömény

A káposztát, ha nagyon savanyú, mossuk át egy léből. Az almákat vágjuk fel 8-8 cikkre.
A hagymákat félkarikára vágjuk, majd egy kevés olajon megsütjük (inkább dinszteljük).
Rácsurgatunk 2 kanál mézet, összekeverjük, majd hozzá adjuk a káposztát, meg egy pici vizet, ízlés szerint sót, borsot, őrölt köményt.
Átforgatjuk és lassú tűzönk kb fél órát pároljuk. Ha elfőnné a levét, egy kevés vízzel pótoljuk.
A vége felé beletesszük az almagerezdeket is, ezzel együtt már csak kb 5-10 percet pároljuk. Ha kész, beborítva állni hagyjuk kb negyed órát, hogy az ízek összeérjenek.
Sült hűsokhoz (kacsa, liba, sertés) kiváló köret, de akár önálló, böjti ételként is fogyaszthatjuk.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése