Hozzávalók
a tésztához:
40 dkg félfogós liszt (vagy fele sima, fele grízes)
12 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
3-4 ek tejföl
2 mokkáskanál só
tojásfehérje a kenéshez
krémhez:
15 dkg vaj vagy margarin
2 kis doboz kemény tejföl
10 dkg apróra reszelt sajt
só
csipetnyi bors
reszelt sajt az oldalára
A tésztához valókat összegyúrjuk, hűtőszekrényben legalább fél órát pihentetjük.
Utána lisztezett deszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk, majd pici pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Felvert tojásfehérjével lekenjük, közepes lángon kisütjük. Vigyázat, gyorsan sül!
Ha kihűlt, a jól kikavart krémmel megkenjük, kettőt-kettőt összeragasztunk, az oldalát reszelt sajtba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése