eredeti recept alapján |
linzer tésztából |
Először itt az Az eredeti recept, videóval
Hatóanyag:
fahéj por
burgonyakeményítő * 20g
liszt * 110g
só
répacukor/szirup * 40g
méz * 10g
saláta olaj * 30g
Dió vagy kesudió vagy más dió tetszik
160 fok 10 perc
és a magyar változa:
1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
2. Egy tálban habverő segítségével keverj össze 110 g lisztet, 20 g burgonyakeményítőt és egy teáskanál sót.
3. Egy másik tálban készítsd el a sütemény lelkét, a szirupot: szintén habverővel keverj össze 40 g répacukrot, 10 g mézet, és 30 g olajat (a recept salátaolajat ajánl).
4. Ha ez kész, dolgozd össze a két tálban lévő masszákat, majd a kapott tésztát nyújtsd ki.
5. Egy forma segítségével vágj ki maci-alakokat a tésztából.
6. Rajzold meg az arcukat egy vékony ceruza vagy tű segítségével.
7. Helyezd rájuk a tetszés szerint kiválasztott magokat, hogy úgy tűnjön, mintha a macik magukhoz ölelnék.
8. Süsd 160 fokon 10 percig, majd vedd le a sütőt 150 fokra, és süsd további 10 percig.
9. Gusztusosan tálald.
Az eredeti recept recept alapján készült macikák szépek, finomak, de pár óra múlva ezek a kekszek kőkemények lettek. A macik arcát és fülét egy evőpálcikával formáztam.
Később készítettem egy újabb adagot, immár (a pudingos almatortából kimaradt) linzertésztából.
Ez nem lett annyira szép, viszont finom volt és omlós maradt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése