"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2014/04/22

Színes kráter sütemény

A hagyományos recept helyett kétféle pudinggal készítettem


Hozzávalók:
5 tojássárgáját habosra keverünk 25 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral, 1 dl olajjal és 1 dl tejjel.
Hozzáadunk 1 csomag sütőporral és 2 evőkanál kakaóporral elkevert 25 dkg lisztet, végül a masszába forgatjuk az 5 tojás kemény habbá vert fehérjét.
Sütőpapiros, közepes méretű tepsibe öntjük.
Előírás szerint megfőzünk 1-1 adag vaníliás illetve puncsos/epres pudingot. Ha kihűlt, váltakozva rákanalazzuk a tésztára. Közepes hőfokon megsütjük. Ha kész, még azon forróan rákenünk 1 nagy pohár tejfölt, amibe 4 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot jól el kevertünk. Kb 5 percre még visszatesszük a sütőbe.
A kész sütemény jól lehűtve kínáljuk.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése