"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2014/03/16

Bacon-ös lepcsánka / tócsni

Hozzávalók: 
1 kg krumpli, liszt (lehet teljes kiőrlésű is), 2 tojás, 1 csomag kockázott bacon szalonna, 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, mustár, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A meghámozott krumplit lereszeljük. Hozzáadjuk felvert tojásokat, majd az egészet annyi  liszttel keverjük össze, hogy tészta állagú masszát kapjunk. Sóval, őrölt borssal és ízlés szerint mustárral, apróra vágott vörös és fokhagymával ízesítjük és belekeverjük a kockázott bacon szalonnát.
Evőanállal a forró olajba teszünk egy adagot, szétlapítjuk, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.
Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése