"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2014/01/15

Lasagne, ahogy Brigi készíti

Hozzávalók
a bolognai szószhoz :
paradicsom sűrítmény, vöröshagyma, fokhagyma, darálthús, cukor, oregano, majoranna, babérlevél, bazsalikom, őrölt paprika, spagetti por (bolognai alap), só.
Megpirítom a hagymát üvegesre, belevágom a fokhagymát (1 kg húshoz 5 gerezdet számítunk). Beleteszem a húst. Fűszerezem még az elején. Amikor már megpirult, őrölt paprikával és cukorral megszórom, egy kevés paradicsom sűrítményt teszek hozzá. Pirítom tovább. A végén hozzá keverem a maradék paradicsom sűrítményt a bolognai alapporral.
Hozzávalók a carbonara mártáshoz;
tej, húsos szalonna, carbonara alap por.
A szalonnát felkockázom, megpirítom. A tejet kikeverem a porral, ráöntöm a szalonnára.
kell még lasagne tészta, tejföl, sajt

Összeállítás:
a tepsit vékonyan kizsírozom, beleteszem a rétegeket:
1.  bolognai szósz
2 . tészta
3. carbonara mártás
4. tészta
5. tejföl és reszelt sajt
6. tészta
7. bolognai szósz
8. tészta 
9. tejföl és reszelt sajt
A rétegek közé mindig locsolok egy kevés tejet.
Előmelegített sütőben pirosra sütöm.
(Ha más ízű lasagne-t készítünk, akkor az 5. rétegre jöhet kukorica, gomba, sonka stb. tetejére pedig plusz ananász)















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése