"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/12/18

Lesipecsenye

Hozzávalók:
2 kg csont nélküli tarja
pár kis szelet szalonna
6 fej vöröshagyma
6 gerezd fokahagyma
só,
1-1 kávéskanál őrölt bors, törött paprika, őrölt kömény, majoranna
fél liter vörös bor

A hússzeleteket egy kicsit kiverem, besózom, majd az összekevert fűszerekkel mindkét oldalát beszórom.
A vöröshagymát karikára vágom. Kizsírozom egy tepsi alját, beterítem a karikára vágott hagyma felével, erre teszem a jól befűszerezett hússzeleteket, rá a fokhagyma gerezdeket. Tetejét ismét beterítem karikára vágott vöröshagymával, rárakom a szalonna szeleteket, aláöntök 2 dl vörösbor + 1 dl víz keverékét. Forró sütőben, alufólia alatt puhulásig sütöm (közben apránként hozzáöntöm a maradék bort is) majd a fóliát levéve pirosra sütöm.
A hús nagyon finom szaftjával meglocsolt főtt krumplit adunk hozzá köretként.




1 megjegyzés:

  1. KESZITSD EL A GABOJSZA ERDELYI RECEPTJE ALAPJAN (CSAK DIZNYO VAGASKOR LEHET FRISS MEG MELEG HUSBOL). SOHA TOBBET NEM FOGOD A TE RECEPTED UTAN KASZITENI !!!!!

    VálaszTörlés