Hozzávalók:
2 kg csont nélküli tarja
pár kis szelet szalonna
6 fej vöröshagyma
6 gerezd fokahagyma
só,
1-1 kávéskanál őrölt bors, törött paprika, őrölt kömény, majoranna
fél liter vörös bor
A hússzeleteket egy kicsit kiverem, besózom, majd az összekevert fűszerekkel
mindkét oldalát beszórom.
A vöröshagymát karikára vágom. Kizsírozom egy tepsi alját, beterítem a karikára vágott hagyma felével,
erre teszem a jól befűszerezett hússzeleteket, rá a fokhagyma gerezdeket. Tetejét ismét beterítem
karikára vágott vöröshagymával, rárakom a szalonna szeleteket, aláöntök 2 dl vörösbor + 1 dl víz keverékét. Forró sütőben, alufólia alatt
puhulásig sütöm (közben apránként hozzáöntöm a maradék bort is) majd a fóliát levéve pirosra sütöm.
A hús nagyon finom szaftjával meglocsolt főtt krumplit adunk hozzá köretként.
KESZITSD EL A GABOJSZA ERDELYI RECEPTJE ALAPJAN (CSAK DIZNYO VAGASKOR LEHET FRISS MEG MELEG HUSBOL). SOHA TOBBET NEM FOGOD A TE RECEPTED UTAN KASZITENI !!!!!
VálaszTörlés