"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Szirnyiki - orosz túrópalacsinta

Hozzávalók:
25 dkg túró
3 evőkanál búzadara
3 evőkanál liszt
fél cs. sütőpor
1 kávéskanál rum vagy kevés rumaroma
2 tojás
1 evőkanál cukor
1 cs. vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
csipetnyi só
olaj a sütéshez

A tojásokat ketté vesszük, a fehérjékből kemény habot verünk.
A túrót áttörjük a cukrokkal és egy kevés sóval, majd a többi hozzávalót is belekeverjük, végül beleforgatjuk a tojáshabot. Kb fél órát pihentetjük, majd egy serpenyőben olajat forrósítunk és beleteszünk 1-1 evőkanál tésztát, Ellapítjuk és gyakran forgatva (hogy a cukor miatt oda ne égjen) megsütjük.
Porcukorral vagy valamilyen savanykás lekvárral fogyasztjuk - a darabos meggylekvár nagyon illik hozzá.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése