"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/10/02

Hagymás - mustáros hús



Hozzávalók 4 személyre:
1 kg  csirkecomb vagy sertés karaj/comb
4 nagy fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 kis üveg dijoni mustár
vegeta
őrölt bors ízlés szerint

étolaj

Az előkészített hússzeleteket enyhén besózzuk és egy olajjal vékonyan kikent sütőedénybe/tepsibe rakjuk.
A hagymákat megtisztítjuk és apróra összevágjuk. Kikeverjük a mustárral és az ételízesítővel, esetleg némi őrölt borssal. A keveréket rákenjük a hússzeletekre. Aláöntünk 1 dl vizet, a tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben, magas hőfokon sütjük. Mikor már puha a hús, levesszük az alufóliát és pirosra sütjük a húst és
szines-vegyes őszi zöldségkörettel tálaljuk.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése