2013/08/01

Csőbensült burgonya (kolbászos-paradicsomos)



Kb. 1 kg krumplit megtisztítunk, felkarikázunk és sós vízben majdnem puhára főzünk.
Készítünk egy adag sajtos tejmártást:

Hozzávalók:
5 deka vaj,  5 deka liszt,  fél liter tej, 5 dkg reszelt sajt és egy mokkáskanál só
A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és állandó keveréssel  habzásig hevítjük (nem pirítjuk, csak hevítjük), majd kissé megsózzuk és folyamatos keveréssel (legjobb egy kis habverővel  végezni)  méz sűrűségűre forraljuk, végül belekeverjük a reszelt sajtot is.)

A leszűrt krumpli felét egy margarinnal alaposan kikent, kisebb jénai tál aljára rakosgatjuk.
Bevonjuk a sajtos tejmártás felével.
Kolbászkarikákat rakunk rá, majd a krumpli másik felét, amit bevonunk a maradék mártással.

Kirakjuk paradicsom szeletekkel (egy kis fűszert szórhatunk rá, ízlésünknek megfelelően) és bőven megszórjuk reszelt sajttal (fele füstölt lehet). A paradicsomra esetleg kenhetünk pár kanál tejfölt is.


 Forró sütőben pirosa sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése