Hozzávalók
- Tészta:
5 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
15 dkg darált mák
2 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Összekeverjük a mákot, lisztet és sütőport.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és adagonként beleforgatjuk a mákos keveréket
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát és kb 150 fokon 20 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki !
- Sárga krém:
5 tojássárgája
3 dl tej
3-5 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 csomag vanília ízű pudingpor
1 Ráma margarin
20-25 dkg porcukor (ízlés szerint)
A margarint habosra keverjük a cukorral.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, pudingporral és a tejet beleöntve felfőzzük.
Kihűtjük, majd összedolgozzuk a cukros margarinnal
- Csokihabos krém:
2 kis doboz (2,5 dl-es) Hulala (vagy egyéb) tejszín
4 csapott evőkanálnyi keserű kakaópor
4 evőkanál porcukor
2 csomag habfixáló vagy zseléfix
A hozzávalókat összekeverjük és habbá verjük
- Narancsmáz:
2 evőkanál frissen facsart narancslevet vagy 100%-os gyümölcslét simára keverünk 10 dkg porcukorral.
A sütemény összeállítása: a mákos tésztára rásimítjuk a vaníliás krémet, erre rákenjük a csokihabot.
Díszítésként olvasztott étcsokit és narancsmázat csurgatunk rá. Pár órára hűtőbe tesszük.
Tuti az orchídea szelet.A karácsonyi sütik közt a helye.40éve főzök a családra,nem keveset,akarácsony 26 emberből áll.Ez a süti addig tartott,amig elkészült,pedig,csak hárman vagyunk itthon.Használni fogom a receptjeidet,tetszenek.Köszönóöm,Ibolya
VálaszTörlésKedves Ibolya !
TörlésNincs annál nagyobb öröm, mint ha ilyen kommentet kap az ember :)
Ha csak egyetlen recept is tetszik valakinek, már megérte a "szakácskönyvet" megírni :)
Remélem, a többi receptet is megelégedéssel használod majd.
Ez a süti egyébként nálunk is csak annyi időt ér meg, míg kirakom a tálcára, onnan pillanatok alatt eltűnik :)
További kellemes sütést-főzést kívánok, az egész család megelégedésére !
Ági:)