"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Mediterrán tojáslepény

Hozzávalók egy jó emberes adaghoz ;)
3 nagy evőkanál liszt
késhegynyi sütőpor
2 tojás
1 dl tej

a sütéshez vaj vagy olaj

tölteléknek reszelt sajt, uborka, paradicsom, olivabogyó

A lisztbe belekeverjük a sót és a sütőport.
A tojásokat habosra keverjük a tejjel majd simára keverjük a liszttel.
Egy darabka vajat felforrósítunk egy serpenyőben, nagyobb palacsintasütőben és ráöntjük a masszát. Közepes lángon addig sütjük, míg el nem válik a serpenyőtől. Ha szép piros az alja, lapáttal megfordítjuk. Megszórjuk bőven reszelt sajttal, majd ha a másik fele is megsült, tányérra csúsztatjuk.
Az egyik felére felszeletelt paradicsomot, uborkát és olajbogyót teszek, szórok rá egy kis reszelt sajtot. Ráhajtom a másik felét, teszek még rá sajtot, pár szem olivabogyót és rögtön tálalom.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése