Hozzávalók:
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál keserű kakaópor
1 Ráma margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás sárgája
kevés tej
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral és az átszitált porcukorral. Elmorzsoljuk a margarinnal, hozzádolgozzuk a tojássárgát és annyi tejet (pár evőkanál) adunk hozzá, hogy jól formálható tésztát kapjunk.
Kettőbe vesszük és nylon zacskóba téve berakjuk a fagyasztóba.
Elkészítjük a tölteléket:
fél kg túrót áttörünk egy mokkáskanál sóval. 25 dkg porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot kikeverünk 3 tojássárgával, hozzáadunk 1 citrom reszelt héját és összedolgozzuk a túróval. A 4 tojás fehérjét (3 a töltelékből maradt, 1 meg a tésztából) kevés citromlével jó kemény habbá verjük és lazán a túróhoz keverjük. Ha túl híg lenne, adjuk hozzá pár evőkanálnyi piskóta vagy keksz morzsát.
A fagyasztóból kivesszük az egyik tésztát és egy kikent, kilisztezett, magasabb oldalú, közepes méretű tepsibe reszeljük. Rásimítjuk a túrós tölteléket majd kirakjuk kivivel és meggyel. Erre reszeljük a másik tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb háromnegyed órát sütjük.
Kihűlve kockákra vágjuk, ízlés szerint porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése